top of page


Většina dívek, které fotím, má minimální zkušenosti s focením samotným a vždy přijde na řadu hromada otázek. Dnes se podíváme na jednu z nejčastějších a tedy co si mám vzít na sebe, co pod to atd. Tahle otázka mi přijde před 90% foceních a prakticky vždy odpovídám to stejné pokud tedy pominu nějaké zakázkové či tématické focení . Jsou to mé postřechy, které jsem za pár let posbíral a lze je použít na můj styl focení, nedá se ovšem říci, že toto bude platit u všech fotografů. Takže se na to pojďme podívat pěkně postupně.

SPODNÍ PRÁDLO Tahle kapitola je pro každé focení a neplatí, že když se ve spodním prádle fotit nebudete, že jej nemusíte řešit. Vždy si volte pro Vás pohodlné. Je to základ a fotit 120 minut v něčem co Vás škrtí, škrábe či jinak obtěžuje se bohužel vždy promítne do výsledných fotek. Ohledně barvy, pokud nemáme naplánované focení ve spodním prádle volte bílé nebo černé vždy v návaznosti na další vrstvu oblečení. Ideálně když si na focení vezmete obě barevné varianty.


BOTY Většina žen má doma spousty bot a doladit je s outfitem by neměl být problém, můžete si vzít například 3 různé páry typu tenisky, kozačky / mušketýrky a boty na malém podpatku ideálně klínku. Vždy záleží na celkovém outfitu, který máte připravený.

KALHOTY, SUKNĚ ČI ŠATY Osobně mám nejraději rifle, kraťásky nebo šaty. Sukně už musí být opravdu dobře sladěná s ostatními věcmi a pokud jdeme na jedno z prvních focení volte nejlépe kalhoty typu rifle, "fredky" atd. doma nechte křiklavé barvy, či kalhoty s výrazným potiskem. Na focení si vezměte modré, černé, hnědé či světlé kalhoty. Rozhodně je doplňte páskem, například k modrým kalhotům krásně pasuje hnědý pásek, doma opět nechte pásky se sponami, potiskem apod. řiďte se pravidlem - "V jednoduchosti je kouzlo!"


TRIKA, TÍLKA ATD

Vždy se vyvarujte oblečení s potiskem ať už je to obrázek či značka daného produktu, na fotkách dle mne nejlépe vypadá čisté oblečení. Trika či tílka volte v barvách bílá, černá, žlutá, hnědá, tmavě zelená jsou to barvy, které jsou velmi často vidět v přírodě a velmi dobře se kombinují, možná proto jsou mé oblíbené. Ovšem, když do tašky hodíte něco co tyhle pravidla naprosto porušuje a budete si myslet, že by to mohlo být fajn, tak se rozhodně zlobit nebudu. Při nejhorším Vám řeknu, že se mi to nelíbí a nevyužijeme to. To zda mají být trika s výstřihem, krátkým či dlouhým rukávem nechám na Vás, ve věcech byste se měli cítit fajn a pohodlně.


BUNDY, SVETRY, PŘEHOZY Téměř poslední jsou věci ve kterých se většinou začíná fotit, různé bundy či svetry. Tyto věci vybírejte opět bez potisku a výrazných motivů. Barevně kombinujte výše zmíněné.


DOPLŇKY Na toto se mi také velmi často ptáte, co se týká hodinek, náramků atd, tak mám rád čisté prázdné ruce. Občas se hodinky hodí, ale náramky či řetízky Vás stejně hned na začátku focení nechám sundat. Do tašky si ale můžete přihodit, klobouk, brýle či šátek. Celý tento článek by neměl sloužit jako přesný návod, ale spíše pomůcka pro ty, kteří tápou. Všeobecně platí že byste s sebou měly mít 3 různé modely, tzn. jeden na sobě a další dva v tašce. V neposlední řadě mi vždy před focením můžete zaslat foto, co jste vybraly a v čem přijdete, občas to také pomůže k tomu správnému outfitu.

FOTOGRAFIE V TOMTO ČÁLNKU BYLI POŘÍZENY BĚHEM JEDNOHO 120MIN FOCENÍ




237 zobrazení
bottom of page